Cor XV de març

XV de març

You can scroll the shelf using and keys

6 agost 2015

El cor de cambra “QuinzedeMarç”, naix amb una gran vocació i estima per la música polifònica i amb la il·lusió d’omplir el buit existent a la nostra terra pel que fa a les agrupacions corals De cambra. Està format per músics de la Valldigna i la Ribera amb una sòlida formació i amb una relació directa amb el món de les corals, del cant i de la docència.

Al seu repertori trobem peces de diferents estils i èpoques començant pel Renaixement amb motets de Tomás Luís de Victòria, peces de Josquin Desprez, Orlando di Lassus, entre altres, però repassant també els clàssics delpop com Lennon, Abba, i sense oblidar la música popular de tot el món. No obstant això, és en la nostra música popular, on es senten més identificats, i és per això que han realitzat adaptacions de diferents melodies i lletres amb temàtica referent a la Valldigna.

El seu nom, no és fruit de la casualitat, atès que justament, el dia quinze de març, és el dia de la fundació del Reial Monestir de Santa Maria de la Valldigna, i en conseqüència de la seua estimada terra La Valldigna.

Han participat a diversos festivals a les nostres comarques, Tavernes, València, Cullera, Benissa, Xàbia, Altea, Gandia, etc. A la Valldigna ha cantat al Reial Monestir en diverses celebracions, lliurament de premis Valldigna, premis Fundació Sant Jordi, inauguració Refectori, presentació de llibres. També ha realitzat concerts de temàtica nadalenca, música sacra, i concerts benèfics, durant el XXIII Aplec d’Entitats Excursionistes dels Països Catalans, han cantat a la Setmana de Música Sacra de Benidorm i Alberic, a la cerimònia d’inauguració del Curs Acadèmic de la Universitat Catòlica de València, al XXVII Festival de Centelles (Barcelona), al festival de Primavera d’Amposta, al prestigiós Encuentros Corales de San Juan (Albacete), a la I Movida por el canto a Madrid, i com a fita més important al Festival de Música d’Advent i de Nadales de la ciutat de Praga, on han aconseguít el diploma de plata per a formacions de menys de 25 cantaires.

El Cor de Cambra QuinzedeMarç, és junt a la Mancomunitat de la Valldigna organitzador dels Encontres Nacionals de Cors Valldigna, als quals han actuat cors de Catalunya, Aragó, i Andalusia.

 


What do you think?

Please keep your comments polite and on-topic.