Cor XV de març

XV de març

You can scroll the shelf using and keys

Amparo

28 setembre 2011

 

 

 

 

 

 

Contralt

Jo sóc Amparo, recorde que ja des de ben menuda, sempre he estat envoltada per la música. Gràcies a ma mare, ella és la que m’ha demostrat que la música té el sant poder d’omplir-te de gom a gom de felicitat, benestar, alegria, i també tristesa.

Sempre tinc i he tingut la música present a la meua vida. Sóc membre del grup de Folc “L’Ajunt de la Bóta” la meua joventut la vaig passar assajant amb els meus amics de quadrilla, i anant de festivals, i tot tipus de celebracions, misses, etc., donant suport a la nostra llengua i tradicions populars. De tant en tant, encara ens ajuntem i fem alguna que altra actuació, i acudim allà on ens reclamen.

També he passat per la Coral “Sta. Maria de la Valldigna” a Simat, cantava de soprano, el resultat és que em va omplir de satisfaccions, i això que des del principi, he de confessar que vaig ingressar juntament amb Alberto, (el meu marit) sense intenció de durar, pensava que aquest tipus de cançons no m’acabarien d’encaixar ni agradar. Què equivocada estava. Ha estat una etapa més del meu camí musical.

Com que no tenia prou en la Coral, vaig provar a cantar cançons del folklore valencià, en formar part de la Rondalla del Grup de Balls Populars de Tavernes, i la gràcia és que jo sols volia ensenyar-me a ballar.  Cantar als Balls em va servir per a demostrar-me que aquest tipus de música també no se’m donava mal.

Un bon dia, això ja farà aproximadament 6 anys, Fran em va dir si volia cantar amb el seu grup de cambra que començava a formar. No ho vaig dubtar gens, sols tenia por perquè tots els components eren músics i tocaven algun que altre instrument. Jo sols cantava, no sabia si podria arribar al seu nivell. Sense dubtar ni un segon, li vaig dir: Jo provaré a vore que tal…………, si m’enganxe, seguiré…………….

Vos assegure que vaig treballar de “calent”, sempre ajudada per Alberto, passant-me les partitures a l’Encore. I aixina, mica a mica, he arribat on sóc ara. Sóc contralt, juntament amb Amor, em sent molt, molt afortunada per formar part d’aquest cor. El meu Cor de Cambra “QuinzedeMarç”. Som una gran família, amb moltes ganes de prosperar, de cantar, de divertir-nos i de gaudir de la música que treballem.
No satisfeta amb tota la meua trajectòria , fa ja 10 anys que treballe amb la meua botiga de música “L’anacrusi”, he vist i veig passar als xiquets i grandets, que algun dia seran músics, i això m’ompli de goig. Els hi considere col·legues, i sé que ells també necessitaran i disfrutaran de la música tant com jo.
I és que la virtut que té la música, és que es necessita com l’aire que respirem. Què seria de tots nosaltres, si no existira la música ???.   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

What do you think?

Please keep your comments polite and on-topic.